Tuesday, December 21, 2010

Haji Kamel masih Ketua Cabang Rasah yang sah!

Selepas Cabang Rasah melalui proses pemilihan demokrasi pada 18 Oktober 2010 lalu, saudara Haji Muhammad Kamel Yassin telah dipilih oleh anggota Cabang Rasah sebagai ketua.

Usaha beberapa individu tertentu dalam Cabang Rasah yang cuba menafikan kedudukan saudara Haji Kamel sebagai Ketua Cabang Rasah yang sah dan dipilih melalui proses pemilihan telah dijalankan melalui Mesyuarat Agung Luarbiasa (EGM) pada 19 Disember 2010 bertempat di sebuah restoran di Rahang.

Sehingga kini Ibu Pejabat tidak membuat tindakan dan memberi respon kepada EGM tersebut kerana Pemilihan Cabang Rasah yang berlangsung pada 18 Oktober 2010 tersebut telah dijalankan dengan adil dan secara langsung mengiktiraf keputusan pemilihan tersebut.

EGM yang dijalankan itu difahamkan TIADA sebarang wakil dari Pusat, MPN Negeri Sembilan dan pemantau. Ini bermakna EGM itu boleh dianggap tidak sah dan sebarang keputusan yang berlaku di dalam mesyuarat tersebut TIDAK sekali menjejas-gugat kedudukan saudara Haji Kamel sebagai Ketua Cabang Rasah yang sah.

No comments: